Kort om Mass Effect 2.

2011/03/12 12:24 av Johannes
3

Yes, jag har spelat det nu. Ett tag funderade jag faktiskt på att inte spela Mass Effect 2. Jag var, eller är, enormt trött på alla texter, diskussioner, foruminlägg, podcasts, och så vidare som ständigt pratar om detta spel och sällan ackompanjerat med någon slags kritik. Hyllningskören är enorm och massiv. Kunde det verkligen vara så bra?

Jag tog i alla fall till slut tag i saken och köpte spelet. Igår klarade jag huvudkampanjen efter 35 timmar och jag får erkänna att spelet är mycket, mycket bra. Världen är fantastiskt, stämningen, storyn, karaktärerna, röstskådespeleriet, grafiken, musiken. Allt är toppklass.

Jag sitter kvar med tre tankar efter spelets slut.

1. Ge mig samma spel fast i ett peka-klicka äventyr alternativt renodlat rollspel. Då skulle det nog kunna bli mitt favoritspel alla kategorier (d v s jag upplever shooter-delen som ett nödvändigt ont).
2. Ge mig ett nytt Blade Runner-spel.
3. Vem på bioware tyckte att hela ”scanna världar efter mineraler” var en rolig idé. WTF!

Det är förjävligt, jag vet, men jag får helt enkelt sälla mig till hyllningskörerna. Nu ska jag ge mig på allt extra material som släppts till spelet och suga på karamellen så länge som möjligt! Tjo!

3 kommentarer på Kort om Mass Effect 2.:

  1. Anton skriver:

    Mass Effect 2 är verkligen ett spel i toppklass! Jag undrar bara om 3:an kan nå upp till alla förväntningar som det har på sig efter två riktigt grymma föregångare. :)

  2. Johannes skriver:

    Trean behöver ju egentligen bara vara mer av samma för att vara tillräckligt bra. Med ett episkt slut som knyter ihop påsen :)

  3. Johan skriver:

    Tar de bara bort scanna världar efter mineraler till 3:an på samma sätt som de tog bort ”åka löjlig månbil” till 2:an så borde nog även Mass effect 3 var en stor underhållning :)

Lämna en kommentar:

CommentLuv badge

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se