Sagan om de två tornen

2011/07/20 15:35 av JohannesVsTobias
6

Tornmätartävling - Johannes har längst

JvsT har spelat Tiny Tower. En ständigt uppmärksamhetskrävande Sim Tower-variant till iOS med The Sims-influenser, och tillgång till frivilliga mikrotransaktioner för att snabba på spelet. Ett beroendeframkallande genidrag. Utvecklaren, Nimblebit, vältrar sig i dina framtida pengar. Själva appen är helt gratis, och det är lätt att fastna.

Johannes: Tobias, vi har ju båda spelat Tiny Tower den senaste veckan. Tobias, jag vet inte om det här spelet är roligt. Tobias, varför spelar vi Tiny Tower? D:

Tobias: Jag vet inte, Johannes. Jag blir mer och mer övertygad om att detta inte ens är ett spel. Det är ett VIRUS. Ett VIRUS som tar över min hjärna så fort jag tittar till min telefon. Den lilla ikonen hypnotiserar mig. Roligt, eller ej – jag måste in! Få mina pengar som ackumulerats i bakgrunden, börja pilla … Kan inte sluta förrän allt är på plats igen. Fint, i sin ordning! Mer pengar, fler våningar! Maskinen måste framåt, och alla välsmorda kuggar är viktiga!

J: Ja! Exakt. Telefonen plingar till och som en av Pavlos betingade hundar startar jag VIRUSET. Jag fyller på mina lager, fraktar bitizens i hissen och ser till att minaa bitizens får sina drömyrken. De blir glada. Jag blir glad. Åh, de belönar mig med fler bucks! Lycka! Men, ååååh, det är ju flera timmar kvar tills den nya våningen är klar!

T: Som allt annat i VIRUSET är även detta ett hänsynslöst trick av demonerna som programmerat spelet. För hur får man sin våning att blir klar fortare? Jo, genom att antingen betala utvecklaren saftiga monies, eller permahöka bottenvåningen, och vänta på ett besök av bygg-VIP:en. Vilket, när han väl kommer, är lite som att få besök av tre Jesus i sitt torn. Samtidigt.

J: Ja, det är lite som en våt dröm när bygg-VIP:en knackar på. Efteråt undrar jag om det ens har hänt. Har tiden minskat? Var är jag någonstans och hur kom jag hit? Oj, den nya våningen är snart klar! Pepp! Jag gillar ju för övrigt helt klart min befolkning. Jag har en förkärlek för Wade Crawford med sin vackra mustiga mustasch. Han jobbar med sitt drömyrke på Sodabryggeriet på våning tjugosju. Vänta, telefonen plingade till… hang on. En VIP, brb!

T: Och så, mina vänner, håller det på i detta VIRUS/husdjur. VIRUSHUSDJURET som bara tar och tar, men aldrig ger något tillbaka. Till slut vill jag fråga dig – skulle du rekommendera det här spelet till en vän, så som du så oskuldsfullt gjorde till mig i början av denna saga?

J: …

6 kommentarer på Sagan om de två tornen:

 1. SpeLinnea skriver:

  Hahaha, mycket väl beskrivet. När min pojkvän visade mig blev jag helt ”that’s it? Är det allt man gör?” Men han är helt besatt av det. Hör det plinga in pengar när han sitter på toa t.o.m. Fnissade gott åt er jesus-beskrivelse på VIP-byggarn.
  SpeLinnea recently posted..Sommarspelträffen Power up i MalmöMy Profile

 2. Tobias skriver:

  Det är något sorts förvridet hatkärleksförhållande man utvecklar med det här spelet, och jag är för svag för att göra slut. I alla fall just nu. :(

 3. Familjenspel skriver:

  Testade det en stund men tyckte helt enkelt att det sög hårt! Det var bara långsamt och ett evigt flyttande av folk i hissen medan man väntade på att en evighet skulle passera då en ny våning skulle byggas.
  Familjenspel recently posted..Något form av monsterMy Profile

 4. Tobias skriver:

  Viktig poäng! Jag tyckte precis samma sak, men råkade spela lite för länge – och nu är det kört. Kommer nog ej kunna sluta innan 100 våningar. Suck..

 5. Johannes skriver:

  Bara 56 våningar kvar för mig!

 6. AnderssonX skriver:

  Härligt beskrivet! :D
  För mig är alla iOS-spel jävulens avkomma och jag kommer således slippa undan även detta! :)

Lämna en kommentar:

CommentLuv badge

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se