Inlägg under ‘Ace Attorney’

No More Objections!

2010/12/28 22:47 av Tobias
4

Jag tycker om Phoenix Wright, och jag tycker om Apollo Justice. Båda är intressanta huvudkaraktärer. Jag tycker om Edgeworth också, men något mer än en bifigur kommer han aldrig att bli. Och när jag spelar Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth så återkommer hela tiden den gnagande känslan av att han är designad för att vara just detta. Han är helt enkelt inte skapad för att vara så älskvärd och självständig som sina två föregångare, och många av hans känslor och reaktioner känns helt enkelt bara påmålade, just för denna titel.

Det största problemet som detta lilla äventyr lider av är att hela spelet känns som ett filleravsnitt i en annars bra tv-serie. Jag inser såklart at det är just en spinoff, men det känns som alla händelser och relationer inte spelar någon roll, för det känns liksom inte på riktigt. Faktumet att hela spelmekaniken flyttat ut ur rätten och utspelar sig direkt på brottsplatsen förstärker inte heller direkt känslan av att det något viktigt och episkt som händer. Allt som passerar känns isolerat, och knyter inte samman till resten av Ace Attorneys fantastiska värld. Känns inte riktigt som att det räcker, och jag vill ha mer. Mer fanservice! Lite i alla fall?

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se