Inlägg under ‘Äventyr’

Dygdens badskor*!

2011/02/03 10:34 av Johannes
2

* ”Thongs” är, enligt Google Översätt, badskor.   


RPG/Hack n’ Slash/Peka-klicka-hybriden Deathspank: Orphans of Justice, utvecklat av Hothead Games med Ron Gilbert i täten, släpptes förra året som ett nedladdningsbart spel. Jag köpte det nästan direkt efter release, mycket på grund av Ron Gilbert som skapat några av mina absoluta favoritspel genom tiderna. 

En skinande retrospektivresa, del 1

2011/01/18 07:57 av Johannes
0

Detta är mitt första steg på min skinande retrospektivresa.

Att spela gamla spel är lite som att se en gammal film. Allting går lite långsammare framåt och till en början kan jag nästan få lite panik över att det inte går så fort som jag vill. Men precis som med en gammal klassisk svartvit film kan det ligga något stort och vackert under den gamla slitna ytan. Något som ligger och väntar på att upptäckas.

För mig personligen gäller det att jag är i rätt sinnesnärvaro när jag spelar lite äldre spel (och ser gamla filmer). Det är en konstig känsla, och jag vet inte om jag är ensam om att känna så, men ibland blir jag rentav stressad av att spela gamla spel.

Det tyngsta regnet

2010/12/30 13:17 av Johannes
2

Oh, where have you been, my blue-eyed son?

Heavy Rain är ett väldigt omdebatterat spel, en vattendelare (no pun intended) mellan de som drogs ner i dess svärta och de som avfärdade det med en axelryckning som ytterligare ett ambitiöst men misslyckat experiment från David Cages Quantic Dream.

Många aspekter av spelet har diskuterats ingående i recensioner, forumtrådar och diverse Podcasts. Det handlar ofta om kontrollen, grafiken, skådespeleriet, om ”Jasoooooon” eller den stora ambitionen och det pretentiösa i jakten på att skapa något mer. Ofta kombinerat med väldigt många klagomål.

Men sällan om döden.

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se