Inlägg under ‘Beroendeframkallande’

Sagan om de två tornen

2011/07/20 15:35 av JohannesVsTobias
6

Tornmätartävling - Johannes har längst

JvsT har spelat Tiny Tower. En ständigt uppmärksamhetskrävande Sim Tower-variant till iOS med The Sims-influenser, och tillgång till frivilliga mikrotransaktioner för att snabba på spelet. Ett beroendeframkallande genidrag. Utvecklaren, Nimblebit, vältrar sig i dina framtida pengar. Själva appen är helt gratis, och det är lätt att fastna.

Johannes: Tobias, vi har ju båda spelat Tiny Tower den senaste veckan. Tobias, jag vet inte om det här spelet är roligt. Tobias, varför spelar vi Tiny Tower? D:

Hot Springs Story

2011/03/14 09:36 av Johannes
3

Spelade ni Game Dev Story? Blev ni sjukt beroende av detta spel? Spelar ni rentav Game Dev Story fortfarande?

Goda nyheter!

JvsT behandlar egentligen inte nyheter men jag tänker ändå drista mig att skriva om denna nyhet. Inte en speciellt ny nyhet längre men tanken är som välkänt god.

Kairosoft har nämligen släppt ett nytt spel som heter Hot Springs Story. Principen är densamma som i Game Dev Story fast denna gång axlar du rollen som chef över ett spa.

Jag utlyser en varning dock för det är minst lika beroendeframkallande som sin spirituella föregångare. Vilket kan vara bra men också dåligt.

Har ni inte spelat Game Dev Story och vill veta lite mer om vad det här är för typ av spel kan ni läsa mina intryck av Game Dev Story här. Tjo!

Johannes spelar: Game Dev Story

2010/12/21 00:07 av Johannes
6

Jag har förlorat mitt liv.

Jag har förlorat mitt liv och allt på grund av ett spel. Ett spel som har slukat mig med hull (nåja) och hår!

Varje vaket ögonblick spenderas med telefonen i hand framför Game Dev Story och det är med skräck och en känsla av kommande frihet som jag ser hur batterinivån sjunker i alldeles för snabb hastighet.

Eller? Hur länge har jag spelat nu? Vad är klockan egentligen?   

Game Dev Story är ett av de mest beroendeframkallande spelen på AppStore. Det är väldigt enkelt att fastna och vips så har lite tid passerat till alldeles för mycket tid. Det är helt klart möjligt att du kommer missköta jobb, skola, familj och dig själv om du köper det här spelet. Det bästa rådet jag kan ge är faktiskt att inte köpa det. Du gör dig själv en otjänst. En enormt rolig otjänst.

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se