Inlägg under ‘Buttonmashing’

Jag har kommit fram till att jag vill trycka på knappar

2011/01/27 17:06 av Tobias
0

Typexempel på sköna knappar som man vill trycka på. Mycket och länge. Gärna snabbt som fan.

Är jag ensam om detta? Är det någon sjuk böjelse eller bara naturligt? Jag har köpt ganska många spel till min iPod Touch den tiden jag haft den, både stora och små, och gett de flesta en ärlig chans. Vissa har fångat mig en del, andra inte. Få har fått mig att hålla mig fast från början till slut. Det blir mest kort slöspelande även på de tyngre titlarna, om ens det. Jag tappar intresset snabbt, även om jag gillar spelet, och någonstans ändå vill ta mig vidare. Broken Sword och Game Dev Story är några av de senaste exemplen här. Värt att nämna här är även att jag spenderar ca tre timmar i lokaltrafiken till och från kontoret varje dag, så tiden och möjligheterna finns. Hela tiden.

Efter mångt och mycket tror jag att jag till sist lyckats sätta fingret(!) på vad felet är. Jag vill trycka på knappar. Därför tycker jag att iPods, Androids och andra helt touchscreenbaserade format ofta är skittråkiga som spelplattformar. Taktil feedback! Det ska klicka kärleksfullt, eller fjädra fint under mina fingrar. Gärna låta behagligt. Detta är en stor del av upplevelse för mig, och det är ingenting jag kan få av en kall och hård glasskiva, eller tvivelaktig gyrostyrning.

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se