Inlägg under ‘RPG’

Bärbart, lättsamt, färggrannt

2011/04/13 21:54 av Tobias
2

Plockade upp Dragon Quest IX från Webbhallen nu i veckan, på chans och impuls. För 159 kr är det ju ingen idé att tveka.

Jag insåg för ett tag sedan att mina bärbara konsoler fått samla alldeles för mycket damm på senare år, och med mina ~160 minuter till och från jobbet varje dag har jag varit lite på småjakt efter ett skönt bärbart spel att spela på bussen. Jag gjorde ett försök med Rhythm Paradise för inte så länge sedan, men insåg snabbt att precis som när jag spelade Ouendan! och Daigasso som mest att denna typ av spel ej fungerar ute i kollektivtrafiken. Så fort minsta lilla grej pockar på min uppmärksamhet är det kört, och den där perfekta omgången är bara att glömma. Nej, det ska vara något som kräver alldeles lagom mycket uppmärksamhet, i ett lagom tempo. Klassiskt JRPG är perfekt!

Kort om Mass Effect 2.

2011/03/12 12:24 av Johannes
3

Yes, jag har spelat det nu. Ett tag funderade jag faktiskt på att inte spela Mass Effect 2. Jag var, eller är, enormt trött på alla texter, diskussioner, foruminlägg, podcasts, och så vidare som ständigt pratar om detta spel och sällan ackompanjerat med någon slags kritik. Hyllningskören är enorm och massiv. Kunde det verkligen vara så bra?

Jag tog i alla fall till slut tag i saken och köpte spelet. Igår klarade jag huvudkampanjen efter 35 timmar och jag får erkänna att spelet är mycket, mycket bra. Världen är fantastiskt, stämningen, storyn, karaktärerna, röstskådespeleriet, grafiken, musiken. Allt är toppklass.

Jag sitter kvar med tre tankar efter spelets slut.

1. Ge mig samma spel fast i ett peka-klicka äventyr alternativt renodlat rollspel. Då skulle det nog kunna bli mitt favoritspel alla kategorier (d v s jag upplever shooter-delen som ett nödvändigt ont).
2. Ge mig ett nytt Blade Runner-spel.
3. Vem på bioware tyckte att hela ”scanna världar efter mineraler” var en rolig idé. WTF!

Det är förjävligt, jag vet, men jag får helt enkelt sälla mig till hyllningskörerna. Nu ska jag ge mig på allt extra material som släppts till spelet och suga på karamellen så länge som möjligt! Tjo!

Vad hände med Chrono Cross?

2011/03/04 09:30 av Tobias
6

Imorse morgonshufflade min ipod trött in på Chrono Cross-soundtracket. Time’s Scar närmare bestämt. Detta är förmodligen ett av Mitsudas (och världens) bästa introspår till ett spel, någonsin. Resten av soundtracket ej att förglömma!

Jag vet inte hur många gånger jag tittade på trailern ovan i suddigt mpeg format på skolans skitiga datorer månaderna innan spelet släpptes, och både bilderna och ljudet har pga detta etsat sig samman i mitt minne för alltid. Jag har läst att detta ska återlanseras på japanska PSN inom en snar framtid, för att fira Squenix 20000 twitterförföljare, och frågan är bara när det kommer på engelska. Om alls. Jag vill att fler ska spela denna pärla, och samtidigt återuppleva hela det färgsprakande äventyret själv!

Idag nämns det väldigt sällan, och storebror Chrono Trigger är betydligt mer omtalat. Det känns som att spelet försvann lika fort som det kom, och jag minns inte exakt, men förmodligen drunknade det helt i den närrliggande Final Fantasy IX-releasen och intåget av Playstation 2.

Nu när Xenogears till sist dök upp i engelskspråkig version, så kanske det faktiskt finns hopp! BELIEVE! ♥

Dygdens badskor*!

2011/02/03 10:34 av Johannes
2

* ”Thongs” är, enligt Google Översätt, badskor.   


RPG/Hack n’ Slash/Peka-klicka-hybriden Deathspank: Orphans of Justice, utvecklat av Hothead Games med Ron Gilbert i täten, släpptes förra året som ett nedladdningsbart spel. Jag köpte det nästan direkt efter release, mycket på grund av Ron Gilbert som skapat några av mina absoluta favoritspel genom tiderna. 

En skinande retrospektivresa, del 1

2011/01/18 07:57 av Johannes
0

Detta är mitt första steg på min skinande retrospektivresa.

Att spela gamla spel är lite som att se en gammal film. Allting går lite långsammare framåt och till en början kan jag nästan få lite panik över att det inte går så fort som jag vill. Men precis som med en gammal klassisk svartvit film kan det ligga något stort och vackert under den gamla slitna ytan. Något som ligger och väntar på att upptäckas.

För mig personligen gäller det att jag är i rätt sinnesnärvaro när jag spelar lite äldre spel (och ser gamla filmer). Det är en konstig känsla, och jag vet inte om jag är ensam om att känna så, men ibland blir jag rentav stressad av att spela gamla spel.

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se