Inlägg under ‘Spelkaraktärer’

Vad gör våra rollspelshjältar efter att vi stänger av spelet?

2011/02/11 15:03 av Johannes
1

Det var mycket internetdrama när Final Fantasy XIII släpptes på grund av en så enkel sak som att rollspelet i fråga saknade städer. Många tyckte att världen i spelet direkt förlorade djup och rikedom när det inte fanns några bybor att prata med mellan de olika äventyren.

Men vad händer om man tar en typisk ”rollspelsstad” och, till skillnad från våra rollspelshjältar, tittar på den med mänskliga ögon och försöker ha en konversation med någon som säger samma sak om och om igen.

Det uppstår märkliga ögonblick och roliga situationer.

Det är bland annat detta skaparna bakom Ledo and Ix har tagit till vara på:

What exactly do video game characters do when we’re not around? What if they chat and bicker like we do, wonder and dream like we do, feel boredom and dread like we do, despite being 48 pixels tall?

Det har hittills kommit tre episoder i The Adventures of Ledo and Ix och ni kan se dessa på PATV borta hos Penny Arcade. Rekommenderas starkt!

Mer info om skaparna och andra projekt hittar ni på deras hemsida Kid Can Drive.

What the shell?!

2011/02/08 19:05 av Johannes
4

Häromdagen slösurfade jag runt i vanlig ordning på det stora havet som vi kallar Internet och då hittade jag ett litet klipp på den välkända tuben, om allas vår rörmokare Mario, som fick mig att skratta gott och trycka på play en gång till.

”Old!”, skriker någon. Må så vara. Nytt för mig, säger jag, och fortfarande roligt :)

200 spelkaraktärer i ”Mega Man-kläder”!

2011/01/07 09:51 av Johannes
3

För en tid sedan råkade jag via kreativt bildgooglande hitta något helt fantastiskt. Detta något var en bild, nay, ett stycke 8-bitars pixelkonstverk! Behold!

För att se hela denna gigantiska bild klicka >HÄR<!

200 spelkaraktärer formade som MegaMan! Det var här på PikiGeek som jag hittade bilden och där finns även en liten intervju med skaparen. Tjo!

Design, fulhackning och grafik av Tobias Mattsson, utifrån temat Lost Island
Kategoriikonerna är det någon gullig japan som gjort. Jag tog för givet att de var ok att använda för ickekommersiellt bruk.
© 2010-2011, det är nice, och alla texter tillhör JvsT.se